Олександр Педан показав найдорожчий студентський гуртожиток на Рівненщині (ВІДЕО)

Телеведучий побував зі зйомками освітнього тревелу “УніверСheck 2. Професії” в Національному університеті “Острозька академія”.

“Острозьку академію” називають ще українським Кембриджем через науковий підхід до навчання. Виш є найстарішим у Східній Європі й знаходиться в однойменному та дуже камерному місті Острог на 13 тисяч мешканців.

“За словами студентів, ледарям у їхньому університеті не місце. Викладачі ставлять високі вимоги, прагнуть виховати справжніх професіоналів”, - розповідає Олександр Педан.

Разом із командою освітнього тревелу “УніверСheck 2. Професії” телеведучий побував в “Острозькій академії” восени, а днями на його YouTube-каналі вийшов випуск про навчальний заклад.

У ньому Олександр Педан разом із донькою влаштовують екскурсію “Острозькою академією”, дізнаються інсайди від студентів про навчання та розглядають популярні у виші спеціальності: “Національна безпека” та “Політологія”.

“Ми намагалися дізнатися, які недоліки має “Острозька академія”, але студенти в один голос заявляли, що вони відсутні. Хоч один, нам здається, ми все ж знайшли - це висока ціна на гуртожиток”, - каже Олександр Педан.

Телеведучому показали гуртожиток підвищеного комфорту, у якому тримісна кімната зі зручностями вартує 3060 гривень в місяць з людини, а кімната-студія з кухнею - 5400 грн.

“Якщо порівнювати із вартістю навчання, яке в “Острозькій академії” від 23 до 29 тисяч гривень за рік, то ціна проживання в гуртожитку доволі висока. Але студенти пояснили нам, що зараз гуртожитки працюють більше як хостели. І живуть вони там почергово: спершу заїжджають і місяць навчаються офлайн одні, потім їдуть додому, де навчаються онлайн, а на їхню зміну приїжджають інші студенти. Також нам пояснили, що є гуртожитки з демократичними цінами, - від 700 грн за місяць, але туди потрапити ми не змогли. Тож які там умови - не знаємо”, - розповідає Олександр Педан.

 

Читайте також