ОТГ із Рівненщини впроваджує «Громадський бюджет»

Шпанівська ОТГ цьогоріч вперше в своїй історії впроваджує конкурс проєктів «Громадський бюджет». На це у 2020 році громада виділяє 500 тисяч гривень. Як зазначив проєктний менеджер ОТГ Євгеній Сульжук, подача пропозицій триватиме до 31 березня.

«Для зручності в комунікації та долучення усіх зацікавлених, ми створили групу у соцмережах «Бюджет участі Шпанівської ОТГ». У цьому місяці проведено декілька освітніх заходів, на яких розкажемо про те, який проєкт можна подати і як це зробити. Про громадський бюджет та про те, як його запроваджувати, нам детально розповідали на семінарах та тренінгах у ULEAD Рівненський регіональний офіс . Там проходили навчання і я, й інші наші працівники, тому отримані знання тепер стають у пригоді. Запустити такий конкурс нам також допомагала представниця ГО «Центр UA» Ірина Стасюк-Бабчук», - розповів він.

Попередньо усі проєкти пройдуть технічний відбір, який робитиме незалежна комісія, складена з працівників сільради та громадських активістів – представників сіл ОТГ. Потім буде голосування, як онлайн, так і в спеціально обладнаних пунктах на території об’єднаної громади.

Цей бюджет участі у самій громаді вважають пілотним, а підготовка до «Громадського бюджету – 2021» розпочнеться вже у вересні цього року.

Читайте також