ОТГ Сарненщини цікавляться професійним навчанням своїх мешканців

На зустрічі голів Степанської та Кричильської об’єднаних територіальних громад із представниками Рівненської служби зайнятості обговорили потенціал району щодо нових робочих місць, потреби громади у кваліфікованих робітниках та можливості громадян, що вийшли на пенсію, здобувати нові професійні знання. Такий конструктив сьогодні особливо актуальний, адже унікальні можливості одного з найбільших навчальних закладів системи профтехосвіти України – Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості  дозволяють дорослому населенню опановувати нові професії у стислі терміни, максимально адаптуватися до сучасних вимог ринку, вдосконалювати кваліфікацію та гідно працевлаштовуватися.

Як повідомив завідувач Сарненського навчального відділення Рівненського центру ПТО ДСЗ Іван Гаврилюк, разом із представниками Сарненської районної філії РОЦЗ – директором Віктором Пацьолою, начальницею відділу взаємодії з роботодавцями Тетяною Сухаревою, провідним юрисконсультом  Олександром Карпцем  він побував у двох ОТГ Сарненського району. Очільники громад Володимир Крот та Микола Добриднік зацікавлені у співпраці із навчальним закладом.

 Презентація освітніх послуг РЦПТО ДСЗ відбулася також і для депутатів місцевих рад та керівників комунальних закладів. Присутні дізналися про потужний потенціал навчального закладу, умови зарахування, особливості навчання, професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації, а також про зручні і доступні форми навчання, у т.ч індивідуальну.

Яскраві презентаційні матеріали, активне спілкування та велика зацікавленість усіх сторін у діалозі сприяли тісному взаєморозумінню, новим планам на подальшу співпрацю. 

Найбільше присутніх зацікавило навчання за професіями «Оператор котельні», « Машиніст (кочегар) котельні» та «Водій».  Іван Гаврилюк повідомив про графік формування груп слухачів на найближчий період. Отож, сподіваємося, до команди професіоналів незабаром увійдуть і представники Степанської та Кричильської  ОТГ!

Читайте також