Пацюки, таргани і фекалії: соцпрацівників у Рівному вразили умови проживання двох дітей

У Рівному двоє дітей проживали у антисанітарних умовах. 

Про це повідомляє директорка Рівненського міського центру соціальних служб Ліана Диновська. 

Як зазначається, про неблагополучну родину повідомили їхні сусіди. За їхніми словами, діти 7 та 8 років не вміють одягатися, мають проблеми з мовленням, вади здоров’я, часто босі і без верхнього одягу блукають вночі по вулицям та є свідками бійок п’яного батька. 

У квартирі, де живуть діти, соцпрацівники побачили повну антисанітарію: там було багато мишей, тарганів, а на підлозі в усіх кімнатах були фекалії. 

Також, за словами сусідок, мати дітей сама просила їх посприяти утому, щоб дітей у неї забрали, адже вона не хоче займатися їхнім доглядом. 

- Приїжджаємо оцінити ситуацію. Бракує слів у всіх. Все, що дівчата зазначали, - правда. Йдемо поспілкуватися з батьком дітей, і далі моєму здивуванню немає меж: посеред антисанітарних умов, в чорному від бруду ліжку, брудно одягнений «вожак» сім’ї дивиться телепередачу на плазмі! Іншими словами, подбав про своє дозвілля і свої примітивні потреби, був не багатослівним, підтвердив небажання спільного проживання з дітьми!

У коридорі стоїть мама, якраз в калюжі сечі собаки, віддає документи дітей і підтверджує небажання виховувати власних дітей. Вожак сім’ї не піднявся з ліжка, не сказав дітям ні слова, мама допомогла дітям одягнутися тільки після зауваження, що діти все ще її відповідальність і саме вона винна у тому, що не навчила дітей самостійно одягатися, - пише Ліана Диновська. 

Вона додала, що сусіди самотужки намагалися допомогти цій родині: купили їм меблі, лінолеум, приходили прибирати квартиру, труїли гризунів, приносили новий одяг дітям, проте з часом все знову було зіпсованим та забрудненим.

Ліана Диновська уточнила, що дітей наразі залишили у дитячій лікарні для обстеження, подальші дії будуть приймати відповідні служби, зокрема й щодо позову про позбавлення чоловіка та жінки батьківських прав.

Читайте також