Пече пироги, доглядає город і слідкує за новинами: історія довгожительки з Рівненського району

Жителька села Симонів, що на Гощанщині, Ганна Макарівна Бондар вчора відсвяткувала свій 95-й день народження.

Як зазначають у Гощанській селищній раді, життєва історія пані Ганни є прикладом стійкості та сили людського духу.

Ганна Макарівна народилася в селянській родині 21 жовтня 1929 року. У ранньому віці вона втратила матір. Батько та дідусь із бабусею опікувалися дитиною, але незабаром родина знову зазнала втрат: на початку війни батька мобілізували на фронт, де він загинув у 1944 році. Ганна лишилася сиротою, і відтоді всі домашні турботи лягли на жіночі плечі, адже дідусь і бабуся вже не могли повноцінно вести господарство. Юна Ганна з ранніх літ навчилася важкої праці: оранка, заготівля дров у лісі, робота на полі.

Згодом доля звела Ганну з хорошим чоловіком, із яким вона прожила в мирі та злагоді майже 65 років.

Усе життя Ганни Макарівни проходило у важкій праці: безпросвітне колгоспне життя в ланці, на цегельному заводі. Але навіть у найскладніші часи жінка залишалася прикладом витривалості та оптимізму, завжди знаходила вихід із найскладніших ситуацій.

Зараз вона - щаслива мати трьох дітей, п’яти внуків і п’яти правнуків.

"Навіть у свої 95 років баба Ганя — як з любов’ю її називають рідні, не втратила життєвої енергії: вона доглядає город, пече смачні пироги за своїми рецептами та готує вечерю для своєї родини. Щодня молиться за всю свою велику родину та слідкує за новинами, тривожиться за хлопців, які захищають Україну, бо ця доля випала і її внуку Олександру.

Ми бажаємо Ганні Макарівні багато років життя в здоров’ї, любові й оточенні родини. І обов’язково дочекатися та відсвяткувати перемогу!", - написали наприкінці.

Читайте також