Перед Рівненською ОДА - мітинг (фотофакт)

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У ці хвилини на парковці перед Рівненською ОДА зібрались представники організації «Авто Євро Сила Рівне», що об’єднує власників авто на європейських номерах, повідомляє UA: Рівне. Попередньо це мала бути акція у Києві, куди би з’їхались автомобілісти зі всієї України. Однак від такого формату відмовились на користь регіональних акцій, аби не створювати незручностей іншим водіям та, як ідеться на сторінці організації: «щоб уникнути «картинки» для ворогів нашої країни про якісь заворушення та конфлікти з новою владою». Наразі у Рівному зібралось близько двох десятків водіїв. Очільник осередку Руслан Левчик розповів, що паралельно в Україні такі акції влаштували 232 їхні організації. Наразі усі вони чекають рішення з Києва.

Зазначимо, що 20 серпня керівник всеукраїнської організації «Авто Євро Сила» Олег Ярошевич заявив, що сьогодні, 21 серпня у столиці натомість відбудеться круглий стіл з представниками державної влади. Там мають вирішити, як врегулювати питання перехідного періоду між 22 серпня та датою невідкладного прийняття нового закону, що стосується «євробляхарів».

Нагадаємо, згідно із прийнятими раніше поправками до закону з 22 серпня поліція має право зупиняти нерозмитнені авто та штрафувати водіїв. У разі перевищення строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб – штраф 85 тисяч гривень, а якщо строк перевищений більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тисяч гривень або конфіскація таких авто.

Читайте також