Переселенка з Горлівки, яка мешкає в Рівному, відкрила власний салон краси завдяки гранту

Фото ілюстративне

Переселенка з Горлівки Ірина Геворгян, яка мешкає в Рівному, відкрила свій салон краси, скориставшись урядовим проєктом «єРобота» за програмою «Власна справа».

Про це повідомили в Рівненській обласній службі зайнятості.

Жінка переїхала до Рівного з Горлівки, має фах фінансистки та здобула, окрім того, професію перукарки. До б'юті-сфери дотична давно, адже у своєму закладі надавала перукарські послуги, багато вчилася, аби йти в ногу з новинками індустрії, постійно підвищувала свою майстерність, брала участь у конкурсах. Та у 2014 році через російську окупацію жінка була змушена залишити рідне місто, улюблену роботу, мрію.

На новому місці Ірина спочатку будувала своє життя, зокрема і професійне. Жінка працювала в різних сферах, але бажання робити людей привабливішими не полишало її. У жовтні 2023 року Ірина Геворгян звернулася до Рівненського обласного центру зайнятості, аби знайти роботу до душі. Тоді кар’єрна радниця зуміла переконати Ірину скористатися урядовим проєктом «єРобота» й розпочати власну справу. За рекомендацією фахівчині жінка пройшла навчання в Рівненському центрі профтехосвіти державної служби зайнятості за програмою «Розпочни свій бізнес. Практичні аспекти роботи», що додало їй упевненості й розуміння подальших власних дій.

Отож далі Ірина подала онлайн-заявку через додаток «Дія», успішно пройшла співбесіду та захистила свій бізнес-план у Рівненському обласному центрі зайнятості. Згодом жінка отримала позитивне рішення на отримання мікрогранту від Державного центру зайнятості.

Отримані кошти спрямувала на закупівлю креативної вітрини, меблів, перукарських крісел, зокрема й дитячого. Також за умовами проєкту підприємиця планує створити два нові робочі місця.

Наразі Ірина в затишній атмосфері дарує людям приємні моменти, із любов’ю створює образи, надихає інших і надихається сама.

Читайте також