Під Маріуполем після трьох днів катувань окупантів помер капітан 1-го рангу у відставці

У Маріуполі окупанти протягом трьох днів катували капітана 1-го рангу, письменника та журналіста Євгена Баля. Згодом 78-річний чоловік помер. . 

Про це повідомляє НСЖУ та представник НСЖУ Павло Кущ.

Як зазначається, 78-річного Євгена Баля 18 березня незаконно арештували російські військові у нього вдома – в приморському Мелекіному під Маріуполем.

Приводом для затримання начебто стали «компрометуючі» фото разом із українськими військовими.

- Окупанти перевернули догори дном будинок, а самого господаря забрали «на підвал». За три дні його, жорстоко побитого, відпустили, - інформує Перша секретар НСЖУ Ліна Кущ.

Павло Кущ додає, що окупанти знущались над чоловіком три дні. Згодом 21 березня його відпустили, бо, мовляв, "не воюємо з ветеранами флоту СРСР". 

Однак, Євген Баль помер 2 квітня, так і не перенісши завданих знущань та наслідків побиття. До 79-річчя він не дожив 6 днів.

Євген Баль був капітаном 1 рангу у відставці, моряком-підводником. Він більше тридцяти років ніс службу на підводнии човнах Північного та Тихоокеанського флотів. 

Останніми роками він писав писав і видавав книги, спогади, із початку війни на Донбасі в 2014 активно включився в допомогу військовим та мирним мешканцям. Він зустрічався із морськими піхотинцями, із бійцями полку «Азов», із морськими прикордонниками та з багатьма військовими підрозділами, які обороняли Маріуполь та Україну.

 

Читайте також