Підприємства Рівненщини сплатили майже 40 мільйонів гривень податку на прибуток

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

За два місяці підприємства Рівненської області  перерахували до  зведеного  бюджету 39,1 мільйона гривень податку на прибуток, що на 6,6 мільйонів більше, ніж за відповідний період 2019 року. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй. Він також зазначив, що до державного бюджету надійшло 35,2 млн. грн., відповідно місцеві бюджети області отримали 3,9 млн. гривень.

Нагадаємо, базова ставка податку на прибуток підприємств дорівнює 18 відсотків. Платниками податку на прибуток - резидентами є:

  • суб’єкти господарювання - юридичні особи, які провадять господарську діяльність як на території України, так і за її межами, крім юридичних осіб, визначених пп. 133.4 та 133.5 ст. 133 Податкового кодексу України;
  • управитель фонду операцій з нерухомістю, який здійснює діяльність відповідно до Закону України «Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю» щодо операцій і результатів діяльності із довірчого управління, що здійснюється таким управителем через фонд.

Платниками податку на прибуток підприємств – нерезидентами є:

  • юридичні особи, які утворені в будь-якій організаційно-правовій формі та отримують доходи з джерелом походження з України, за винятком установ та організацій, що мають дипломатичні привілеї або імунітет згідно з міжнародними договорами України;
  • постійні представництва нерезидентів, які отримують доходи із джерелом походження з України або виконують агентські (представницькі) та інші функції стосовно таких нерезидентів чи їх засновників.

Головне управління ДПС у Рівненській області

Читайте також