Підприємство продало речові докази із Рівненщини втричі дешевше – держава недоотримала 1,3 млн грн

Рівненська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом заволодіння майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, вчинені в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). 

Зокрема, ще у 2014 році, в межах кримінального провадження, під час санкціонованого обшуку у селі Городок, Рівненського району було вилучено сигаретне обладнання - 2 лінії для масового виробництва тютюнових виробів. Ще одну таку ж лінію вилучили в Дніпрі. Обладнання визнано речовими доказами та на нього накладено арешт.

У 2019 році, за оцінкою експерта, ринкова вартість усього вилученого обладнання становила понад 1,7 млн грн.

У серпні 2020 року, на виконання ухвали слідчого судді, обладнання передано представнику АРМА (Агентство з розшуку та менеджменту активів) для подальної реалізації. Надходження від таких операцій перераховуються до державного бюджету. 

І вже у вересні Товариство, яке отримало обладнання від АРМА, і яке здійснює реалізацію арештованого майна на електронних торгах, продало активи, але за трохи більше як 500 тисяч гривень, втричі дешевше ринкової вартості.

Таким чином, невстановлені поки особи, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб заволоділи чужим майном на 1,3 млн гривень, чим завдали збитків інтересам держави в особливо великих розмірах.

Санкція ч.5 ст.191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

За інформацією пресслужби Рівненської обласної прокуратури

Читайте також