Підприємці Рівненщини можуть отримати кредит на 5 років із мінімальним відсотком

З 1 лютого цього року в Україні запрацювала Програма підтримки суб'єктів підприємництва «Доступні кредити 5-7-9%». Для її реалізації в Державному бюджеті передбачили 2 мільярди гривень. Фінансова державна підтримка здійснюється Фондом розвитку підприємництва. Як розповів заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, відсоткові ставки кредиту становлять 5%, 7% та 9%.

«Максимальна сума кредиту не повинна перевищувати 1,5 млн гривень. Строк кредитування – до 5-ти років. Учасниками Програми можуть стати суб’єкти мікро- і малого підприємництва і фізичні особи, які виявили бажання започаткувати власну справу. Ці інвестиційні кошти спрямовуються на придбання або модернізацію основних засобів суб’єктами підприємництва за винятком придбання об’єктів нерухомості, транспортних засобів, крім тих, що будуть використовуватись у комерційних або виробничих цілях. Йдеться про те, що нерухомість - тільки виробнича, яка буде використовуватись безпосередньо для діяльності підприємства. Може бути і транспорт, але виключно той, який використовується у виробничому процесі», - розповів Ігор Тимошенко.

Фото - Рівненська ОДА

Крім того, власний внесок підприємця складає для діючого бізнесу – не менше 20 % вартості інвестиційного проекту, а для новоствореного – не менше 30 %. Отримати цей кредит можна і одному із чотирьох банків – «Приватбанку», «Ощадбанку», «Укргазбанку» та «Укрексімбанку». Більш детально із Програмою можна ознайомитись на сайті  www.5-7-9.gov.ua

До слова, пан Тимошенко також зазначив, що Програма доступна для будь-якого легального бізнесу, а кожен поданий проект перевірятиме банк, до якого звернеться підприємець.

«Відбір буде відбуватись у порядку живої черги, але залежатиме від якості поданих проектів. Це не означає, що кожен проект пройде кредитний фільтр. Банк перевіряє по критеріях, на скільки позичальник готовий буде повернути відсотки, - пояснив заступник голови ОДА. - Тобто, 100% гарантії отримання немає, але це добре, бо нас цікавить відповідальний бізнес, який створить робочі місця і стане додатковий платником податків. Завдання нашого рівненського бізнесу – подати якомога більше проектів і якнайшвидше».

Крім того, відомо, що наразі понад 60 суб'єктів господарювання Рівненщини подали узаявки на участь у цій Програмі. 

Читайте також