Підвищення виплат військовим: на скільки збільшаться оклади?

З 1 січня 2018 року посадовий оклад військових залежатиме від прожиткового мінімуму.
Це забезпечить щорічне зростання розміру грошового забезпечення військовослужбовців залежно від підвищення соціальних стандартів у державі.

Також в 4,5 рази збільшать у середньому посадові оклади та підвищать оклади за військові звання. Зокрема, за звання «солдат» платитимуть не 30, а 560 гривень, а за «майора» – не 125, а 1420 гривень.

Разом з тим, будуть збережені основні виплати військовослужбовцям. А саме: залишається надбавка за особливості проходження служби військовослужбовцями в розмірі до 100% посадового окладу з урахуванням окладу за військове звання та надбавки за вислугу років. Зберігаються надбавки за службу в умовах режимних обмежень та за кваліфікацію. Здійснюватиметься і надалі преміювання військовослужбовців.

Також збережено виплату матеріальної допомоги для оздоровлення в розмірі місячного грошового забезпечення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує їх місячного грошового забезпечення.

Збережено окрему щомісячну винагороду військовослужбовцям за безпосередню участь у зоні проведення АТО. З нового року військовослужбовцям, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення, винагорода буде виплачуватися у розмірі не меншому ніж 10 000 гривень, а військовослужбовцям, які виконують завдання в інших місцях проведення АТО – не меншому ніж 4 500 гривень. 

Читайте також