Після смертельної пожежі усі ринки Рівного перевірять на дотримання вимог протипожежної безпеки

Після пожежі на центральному ринку Рівного, яка сталась минулого тижня та забрала життя двох людей, перевірять усі ринки на дотриманян вимог протипожежної безпеки. 

Про це повідомив секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

Таке рішення сьогодні прийняла комісія з питань ТЕБ та НС. 

- Що це означає? До серпня власники торгових точок, які здійснюють господарську діяльність в приміщеннях ринків будуть змушені привести заходи протипожежної безпеки до ладу та подати декларації відповідності. У разі їх відсутності, при повторному нехтуванні безпекою - власниками приміщень загрожує закриття торгових площ.

не менш важливим є питання доїзду рятувальної техніки. Саме тому, на ринках, буде оновлена схема розташування кіосків та торгівельних місць так, щоб це не заважало доїзду рятувальників. У цій ситуації, саме перешкоди на шляху спецтехніки й стали вирішальними у швидкості прийняття рішень рятувальниками.

Надзвичайно прикро, що цих жертв можна було уникнути та запобігти цій жахливій трагедії, - написав Шакирзян. 

Нагадаємо, 24 травня виникла пожежа у підвальному приміщенні критого ринку. У результаті пожежі загинули двоє людей - 49-річний чоловік та 48-річна жінка. Загиблою виявилась викладачка музичної школи Анна Литкіна. 

 

Читайте також