Після важкої контузії повернувся додому: на Рівненщині попрощалися із земляком, у якого зупинилося серце

У Гощанській громаді попрощалися із захисником Іваном Нестеруком. 

Народився Іван Валентинович 16 вересня 1970 року в багатодітній родині Євгенії і Валентина Нестеруків із Жаврова. Він був найменшою дитиною в сім’ї, де виховувалися ще старші брат Микола і сестра Лідія.

Навчався в місцевій школі. Відтак уступив до Корецького професійного училища, де здобув фах тракториста-машиніста.

"Доля була не надто прихильною до чоловіка. Певний час працював у місцевому колгоспі. Згодом, не маючи роботи, займався домашнім господарством. Після смерті батька, опікувався мамою, яка померла два роки тому", - йдеться у повідомленні на сторінці Гощанської селищної ради.

Мобілізували Івана Нестерука весною 2023 року. Після відповідного навчання, яке він пройшов на Рівненському полігоні, чоловік потрапив до міста Куп’янськ Харківської області. Захищав Україну у складі 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

"Після важкої контузії близько місяця тому повернувся до рідного дому. Серце захисника зупинилося 15 серпня. Буквально через місяць йому мало б виповнитися 53 роки. Не дожив. Війна, пережиті емоції і травми, пов’язані з нею, укоротили йому віку", - додають у селищній раді.

Прощання з Іваном Нестеруком відбулося на подвір’ї його рідного будинку, заупокійна молитва за померлим - у місцевому храмі святого апостола Якова. Поховали захисника на кладовищі села Жаврів.

Читайте також