Побили та зв`язали: "посадили" одного з нападників на пенсіонерку біля Рівного

Фото Надзвичайні новини

У Рівного винесли вирок одному з грабіжників на пенсіонерки. 

Напад стався близько 18 години 31 березня 2021 року у селі Бронники. До будинку на той час 78-річної жінки прийшли двоє чоловіків. За словами потерпілої, у той день вона прибирала на подвір'ї. 

Один із чоловіків сказав жінці, що допомагав їй по господарству - обрізати горіх .Потім зняв маску та запитав, чи впізнає вона його. 

Жінка візуально впізнала його, адже справді він допомагав по господарству за направленням керівника реабілітаційного центру для соціально незахищених осіб. 

На їхнє прохання пенсіонерка дала їсти чоловіку та його "глухонімому" товаришу (принаймні той так його назвав). Згодом обвинувачений попросив бабусю зателефонувати до їхнього спільного знайомого. Після того, як потерпіла зайшла до будинку, чоловік без дозволу зайшов за нею та вдарив її по голові, після чого наніс ще кілька ударів. 

Коли жінка отямилась, то вона вже лежала на підлозі,зв'язана скотчем. 

Після того, як грабіжники покинули будинок, бабусі вдалось визволитись. Вона помітила зникнення 30 700 грн та телефону. 

Натомість обвинувачений свою вину не визнав. Заявив, що до злочину не причетний та вказав, що потерпіла це "його сестра во хресті".

Він також сказав, що у той день на подвір'я та у будинок потерпілої не заходив. Також він пояснив, що раніше був на території господарства пенсіонерки та допомагав їй обрізати горіх. А після вказаної роботи він переодягався у стодолі (господарське приміщення) і там залишив свій одяг. Як його одяг опинився у будинку потерпілої - він не знає. 

Додамо, що спільника обвинуваченого так і не встановили. 

Відтак, Рівненський райсуд визнав обвинуваченого винним у скоєнні розбою при присудив 10 років ув'язнення. Строк відбування покарання рахуватимуть попереднє ув'язнення - з 19 квітня 2021 року. 

Відомо, що обвинувачений був неодноразово засуджений за зґвалтування та розбої, починаючи з 1984 року. 

Читайте також