Починав із тренувань на Бармаках: у Рівному зустрілися з призером Олімпійських ігор

Фото - Уніан

Рівненський спортсмен Орест Коваленко 22 січня у Лозанні (Швейцарія) здобув бронзу на зимових Юнацьких олімпійських іграх, таким чином замкнувши трійку лідерів у дисципліні «біг-ейр».

18-річний фристайліст почав займатися спортом ще в 1 класі. Тоді, як розповідає спортсмен, він навіть не уявляв, що буде стрибати на лижах. Кататися та стрибати на них Орест Коваленко вчився неподалік Рівного – на Бармаках, який рівняни називають «Бармаковель».

«Навіть не уявляв, що буду пригати на лижах. Через декілька років нам сказали: «збирайтеся, будемо їхати на Бармаки вчитися кататися і стрибати на лижах». Спочатку я займався акробатикою і потім Юрій Вікторович (тренер Юрій Досов – ред.) запросив спробувати сили у слоупстайлі», - розповів фристайліст.

До слова, за високі спортивні досягнення, значний внесок у розвиток у культуру спорту в місті Рівному Оресту Коваленку вручили подяку від Рівненської міської ради та виконавчого комітету. Такі ж подяки вручили його тренерам Оксані Ткачук, Юрію та Галині Досовим.

Довідково:

Орест Коваленко є майстром спорту України міжнародного класу з фристайлу.

З 2016 року входить до складу збірної команди України з фристайлу, а з 2018 року – в основному складі збірної команди України.

У 2019 році був учасником чемпіонату світу серед юнаків (США). Переможець етапу розіграшу Кубку Європи, чемпіон України та срібний призер чемпіонату України серед юніорів (слоупстайл).

Випускник ЗОШ №25. Нині Орест Коваленко навчається на 1 курсі педагогічного факультету РДГУ за спеціальністю «фізичне виховання».

Читайте також