Погоня, постріли і ДТП: на Рівненщині п`яний водій зухвало втікав від поліції (ФОТО+ВІДЕО)

Сьогодні, 21 січня, близько 17 години у місті Костополі Рівненської області нетверезий водій тікав від патрульних і в`їхав у стіну будинку.

Про нетверезого водія автомобіля марки «Audi», який грубо порушував правила дорожнього руху, до поліції повідомили очевидці. Отримавши орієнтування на автівку, екіпаж групи реагування патрульної поліції, помітивши це авто на одній з вулиць міста, розпочав слідувати за ним.

Увімкнувши проблискові маячки та звукові сигнали на службовому автомобілі, поліцейські вказали водієві на необхідність зупинитися. Однак водій не лише проігнорував цю вимогу, а навіть ще більше пришвидшив рух та почав втікати від правоохоронців, від чого ледь не постраждали перехожі.

Відтак, на вулиці Грушевського у Костополі горе-водій, рухаючись на червоний сигнал світлофора, ледь не збив пішоходів. Тож, зважаючи на небезпеку життю та здоров’ю, відповідно до статті 46 Закону України «Про Національну поліцію», інспектор поліції застосував табельну вогнепальну зброю. Переконавшись, що це не загрожує перехожим, він зробив попереджувальний постріл вгору та у заднє ліве колесо автомобіля-втікача. Втім, це також не зупинило водія-порушника.

Проте вже на центральній вулиці Костополя - Рівненській - правоохоронцям врешті вдалося перекрити службовим автомобілем рух втікачеві. Зловмисник, намагаючись втекти, після цього намагався протаранити службовий поліцейський автомобіль, втім, виїхав на тротуар, де зіткнувся із бетонним смітником та стіною будинку.

Злісним правопорушником виявився 30-річний житель Костопільського району. До того ж, як виявилося, він перебував у стані алкогольного сп’яніння, про що засвідчив «Драгер» — 1.77 проміле.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди обидва автомобілі отримали механічні ушкодження. На щастя, ніхто із перехожих та учасників події не постраждав.

За фактом опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків у поліції розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до двох років.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також