Поліцейське болото

 Кадровий голод

Зараз на Рівненщині не вистачає 271 поліцейського. Серед відділів та відділень поліції найбільший некомплект «людей в погонах» у Володимирецькому, Демидівському та Зарічненському відділеннях поліції - 21%, Корецькому відділенні поліції - 16%, Березнівському відділенні поліції та Варашському відділі поліції - 15%, Гощанському відділенні поліції - 14%, Радивилівському і Рокитнівському відділеннях поліції та Сарненському відділі поліції - 11%.

І це ще кращий результат в Україні, завдяки тим міліціянтам, які змогли поновитися на роботі через суд, а так ця прірва була б ще більшою. Усіх «заангажованих» (через наказ тоді головного поліцейського Рівненщини Сергія Князєва) порозкидали по інших відділках. Найбільше було звільнено працівників міліції з північних районів при проходженні переатестації через те, що вони не змогли адекватно відповісти на питання про бурштин. Шестеро міліцейських, які з тих відділків поновилися через суд, були переведені на роботу в інші населені пункти. Пізніше вони звільнилися за власним бажанням. Зараз там не хоче працювати навіть молодь. У престижну (з огляду на зарплатню) патрульну поліцію Сарн довелося кілька разів оголошувати добір кандидатів. Якщо стати «копом» у Рівному одночасно хотіло 4000 людей, то в Сарнах ледве назбиралось 150.

Раніше ситуацію ще більш-менш контролювали придані сили Нацгвардії, які були введені хоч якось унормувати ситуацію. Проте нещодавно пройшла ротація, а оперативний штаб згорнули.

Читайте також