Поліцейські Рівненщини долучилися до благодійного забігу для хворої дитини

https://rv.npu.gov.ua

Поліцейські Дубенщини підтримали благодійний забіг «Почуй мене»

Заради маленького дубенчанина Матвійка Стрільчука учора, першого червня, долали різні дистанції дорослі та юні жителі Дубна, Млинова та Рівного, представники установ, організацій міста та працівники Дубенського відділу поліції.

Уже не вперше небайдужі громадяни згуртовуються, аби фінансово допомогти родині Стрільчуків. У жовтні 2016 року лікарі встановили Матвійку діагноз: двобічна сенсоневральна глухота. Допомогти йому чути може тільки кохлеарна імплантація, яка коштує майже 30 тисяч євро.

З ініціативи місцевих журналістів, за підтримки місцевої влади черговий благодійний забіг «Почуй мене» вирішили провести саме у Міжнародний День захисту дітей. Участь у ньому на дистанціях у 300, 500 та 800 метрів взяли 400 осіб, серед яких і команда дубенських поліцейських на чолі зі своїм керівником Романом Панасюком. Серед 43 команд, які брали участь у благодійному забігу, команда правоохоронців посіла п’яте місце.

Діти, вік яких сягав від двох до 14 років реєстрували безкоштовно, платили лише дорослі, у результаті чого зібрали 27 тисяч гривень. Найменшому учаснику забігу 1,5 роки, і це сам Матвійко, а найстаршому – 62.

По завершенню забігу, Оксана Стрільчук повідомила присутнім чудову новину: 23 травня Матвійка прооперували, використавши лише 14 тисяч євро. Все завдяки благодійному фону, який оплатив саму операцію, та суму на імплант, якої не вистачало. Тож вже скоро Матвійко нарешті зможе почути навколишні звуки та головне — голос рідної мами.

Зібрані кошти будуть використані для підключення самого імпланта та реабілітацію хлопчика.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також