Поліція Рівненщини звітувала на сесії обласної ради

30 серпня на пленарному засіданні сесії обласної ради про результати оперативно-службової діяльності поліції Рівненщини у першому півріччі звітував т.в.о начальника ГУНП в Рівненській області Олександр Панасюк.

«У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість звернень до поліції збільшилась із майже 70 до 73 тисяч, що є найкращим підтвердженням того, що громадяни нам довіряють, — зазначив Олександр Панасюк. — Однак кримінальних правопорушень зареєстровано на 200 менше, зокрема, що стосується злочинів проти життя та здоров’я громадян. Так, удвічі менше вчинено умисних вбивств (з 15 до 8) та тяжких тілесних ушкоджень із смертю потерпілого (з 9 до 7), які оперативно були розкриті».

Також, як додав т.в.о керівника поліції області, зменшилася кількість крадіжок (з 2335 до 2256), незаконних заволодінь автомобілями (з 30 до 28) та дорожньо-транспортних пригод зі смертельним наслідком (з 29 до 25).

За звітний період у протидії організованим злочинним групам поліцейські задокументували шість ОЗГ, учасники яких на території області скоїли умисне вбивство на замовлення, ряд наркозлочинів, а також злочини, пов’язані з незаконним обігом зброї та у сфері суспільної моралі.

Як зауважив Олександр Панасюк, ефективно поліцейські спрацювали щодо виявлення та вилучення зброї із незаконного обігу. Таких фактів зареєстровано на 20% більше — із 177 до 214). Зокрема, працівники карного розшуку в рамках проведення профілактичної операції під час обшуку господарства жителя Острозького району вилучили зі схрону понад 16 армійських ящиків з боєприпасами, привезеними із зони АТО.

У протидії незаконному видобутку бурштину на Рівненщині на постійній основі діє оперативний штаб, до якого залучено 102 працівники: 78 поліцейських та 24 військовослужбовці Нацгвардії. За результатами відпрацювань вилучено 45 мотопомп, 17 одиниць транспорту та 171 кілограм 732 грамів бурштину.

Крім того, здійснення превентивних заходів у боротьбі зі злочинністю теж дало свої позитивні результати. Зокрема, це стосується встановлення відеоспостереження у громадських місцях.

Завдяки ефективному використанню потужності системи відеоспостереження працівники поліції розкрили 18 тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених на території міста Рівне, встановлено місцезнаходження 3 викрадених в обласному центрі транспортних засобів, розшукано та затримано 3 транспортні засоби, власники яких ухилялися від адміністративної відповідальності.

А за рахунок коштів, виділених місцевими бюджетами у рамках регіональних правоохоронних безпекових програм та у співпраці з органами місцевого самоврядування відкрито 7 поліцейських станцій та центр безпеки.

Наразі заплановане відкриття центру безпеки у Дубровицькому районі та поліцейських станцій у Рокитнівському та Сарненському районах.

Утім, як акцентував увагу присутніх депутатів обласної ради Олександр Панасюк, протидія злочинності потребує спільних зусиль правоохоронних органів в ефективній взаємодії з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також