Помер у дорозі: на Рівненщині хворого пацієнта відправили маршруткою до поліклініки

Днями страшний випадок трапився на Рівненщині. 44-річного жителя Дубенського району, якого доставили машиною швидкої допомоги в один з лікувальних закладів міста Дубна, лікарі маршруткою спровадили в іншу лікарню. Дорогою чоловік помер. Повідомляє портал Голосно. 

За словами головного лікаря Дубенської ЦРЛ Віталія Табачука, зараз цю ситуацію вивчає тимчасова комісія. Вже начебто було два засідання, однак з висновками не поспішають – чекають результати експертиз.

Віталій Табачук розповідає, що чоловіка, із попереднім діагнозом “транзиторне порушення мозкового кровообігу” у приймальне відділення Дубенської ЦРЛ доставила «швидка». На місці чоловіка оглянуло троє лікарів: лікар приймального відділення, невропатолог та кардіолог.

Після огляду медики вирішили відправити чоловіка на ультразвукове обстеження в поліклініку, що за 6,5 кілометра від районної лікарні.

– За словами лікарки, вона попередньо перетелефонувала у поліклініку, домовилася про те, щоб пацієнта прийняли без черги і відправила його маршруткою. З пацієнтом поїхала його дружина. Я питав лікарів, чому вони не відправили чоловіка на машині «швидкої». Зі слів лікарів, його стан був задовільний, тиск нормальний. Тож вважали, що його життю нічого не загрожує, – розповідає Віталій Табачук.

Хоча і зауважує, що людина, яку доставила до лікувального закладу «швидка», однозначно почувала себе погано. Адже у нас «швидку» викликають у крайніх випадках.

– Зі слів дружини пацієнта, до поліклініки вони так і не доїхали. Вийшли на зупинці «Автостанція». Чоловік вирішив посидіти на лавочці, а вона побігла в аптеку, аби придбати ліки, що рекомендували медики. Коли ж жінка повернулася, чоловіку знадобилася невідкладна допомога медиків. Викликали «швидку», однак на момент її приїзду житель Дубенщини помер, – говорить головний лікар.

У лікарні запевняють, що ситуацію вивчають, знають про неї і в районній раді та адміністрації. Кажуть, винних покарають. За словами головного лікаря, якщо за результатами службового розслідування винних буде знайдено, то максимум, що їх очікує – дисциплінарне стягнення (догана або ж звільнення).

Читайте також