Понад 20 будинків "посікло" уламками: як у Сарнах люди оговтуються після ракетних ударів

У Сарнах мешканці будинків, які пошкодили російські ракети, поступово відновлюють майно. 

Нагадаємо, окупанти двічі вдарили по СТО, автомийці та комплексі із ремонту авто у Сарнах. Уламками та вибуховою хвилею пошкоджено сусідні приватні будиники. Внаслідок обстрілу загинуло 4 людини. Ще двоє поранених перебувають у медзакладах.

Як повідомляє "ITV", руйнувань зазнав 21 житловий будинок.

"Дах був, цей повністю впав, ця половина даху, хлопці замінювали, повністю і балки і крокви і черепиця, ось цей ряд блоків. Це все також буде зніматися, того що все побито", - місцева мешканка Оксана Басиста.

Окрім даху, в будинку повідходили несучі стіни, два підсобні приміщення доведеться знести, бо ж відновити їх - неможливо. Паркан також доведеться перебудовувати. Оксана Басиста розповідає, в наслідок розльоту уламків, в оселі почалася пожежа. Жінці з чоловіком та дітьми, дивом вдалося вціліти. Збитки навіть не беруться рахувати.

Чи не найбільше пошкоджено автосервіс, мийку та СТО, в які влучили ракети.

"На 90 відсотків, та більше ніж на 90 відсотків, воно нічого не підлягає відновленню, половина повністю. Одне, що тільки залишилось, то це обладнання, підйомники, токарний станок, прес", -  співвласник СТО Володимир Потапович.

Спеціально створена комісія обстежила 41 пошкоджену будівлю. Це помешкання місцевих та приватні установи. Допомагати відновлювати житло людям взялася міська влада.

"Із 21 будинку фактично, майже усі хто звертався, ми їм надали допомогу у вигляді будівельних матеріалів і люди поступово відновлюють власні будинки, найбільшої шкоди завдано житловому будинку, який знаходився із станцією тех обслуговування, він найбільш пошкоджений, решта будинків має менше ушкоджень але звісно для людей вони значні, але це заміна і ремонт дахів, вікон і різних господарських будівель", - Сарненський міський голова Руслан Серпенінов.

Читайте також