Посилення карантину на Рівненщині: обов`язкове посвідчення особи та соціальна дистанція

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Сьогодні, під час щоденного брифінгу голова Рівненської ОДА Віталій Коваль звернувся до мешканців Рівненщини з проханням дотримуватися карантинних обмежень.

"Протягом останнього періоду ми бачимо зростання кількості захворювань на коронавірусну інфекцію. Це пов’язано не лише із збільшенням кількості ПЛР-тестів та ІФА-досліджень. Це в першу чергу пов’язано з тим, що більшість мешканців області сприйняли пом’якшення умов карантину як його завершення. Ми спостерігаємо нехтування елементарними правилами безпеки – носіння масок, дезінфекція рук, дотримання соціальних дистанцій. Відсьогодні діє постанова Кабміну, яка впроваджує нові карантинні заходи", - зазначив пан Коваль.

На території України забороняється:

  • перебування у громадських закладах і транспорті без засобів індивідуального захисту;
  • перебування на вулиці без посвідчення, що встановлює особу, участь у масових заходах з кількістю більше однієї особи на 5 квадратних метрів площі будівлі; 
  • забороняється діяльність закладів громадського харчування, винятки – літні майданчики; 
  • діяльність дитячих оздоровчих та лікувальних закладів;
  • перевезення пасажирів у транспорті кількістю більше, ніж є місць для сидіння.

"Нажаль, результат нехтування цих правил ми бачимо на сумному прикладі Бразилії, Ірану та інших країн, де також місцеве населення сприйняло пом’якшення карантинних умов як їх відміну. Переконливо прошу Вас пам’ятати про карантинні обмеження і бути свідомими" - звернувся до жителів Рівненської області голова ОДА.

Читайте також