Повідомили деталі ДТП із поліцейською автівкою у Сарнах (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 2 серпня, екіпаж патрульної поліції потрапив у дорожньо-транспорту пригоду під час патрулювання у місті Сарни. Як пояснюють у поліції, їх працівники помітили автомобіль «Mercedes-Benz B180 CDI», що не увімкнув покажчик повороту, а також підозріло поводив себе на дорозі.

Відтак, правоохоронці вирішили зупинити легковик – увімкнули червоно-сині проблискові маячки та подали звуковий сигнал. Керманич легковика не виконав вимогу правоохоронців та не зупинився, а навпаки – додав швидкості.

Він гасав віддаленими вулицями міста без увімкненого світла фар, а коли виїжджав із другорядної на головну дорогу на неосвітленій ділянці, не надав перевагу в русі та допустив зіткнення із авто «Mitsubishi Outlander». На останньому колеги-поліцейські допомагали ловити порушника. За кермом поліцейської автівки знаходився 25-річний сержант поліції. 

Як вдалося встановити пізніше, водієм-утікачем виявився 43-річний місцевий мешканець, який внаслідок зіткнення отримав забійну рану потилиці та садна. Медики його не госпіталізовували.

Крім того, за зовнішніми ознаками водій перебував у стані наркотичного сп’яніння, однак, від проходження медичного освідування він відмовився. Цей же чоловік неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за оборудки, пов’язані із наркотиками. Працівники поліції внаслідок ДТП не постраждали.

За фактом опору працівникові правоохоронного органу слідчі Сарненського відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 342 Кримінального кодексу України.

Крім того, копії матеріалів кримінального провадження скеровуватимуть до Державного бюро розслідувань для вирішення питання про відкриття кримінального провадження за статтею 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху).

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

 

Читайте також