Представники ОТГ інших областей завітали на Рівненщину

Завершився навчальний візит представників ОТГ Івано-Франківської та Волинської областей на Рівненщину. У другий день гості мали можливість побувати в громадах нашої області, побачити як вони працюють та яких досягли успіхів. І поділитися своїм досвідом роботи.

Заступник голови Бугринської ОТГ Іван Гавлитюк основний акцент у своїй розповіді робив на енергозбереженні. Саме економія витрат на опалення закладів соціальної сфери надихнула громаду на написання проекту, який допоміг установити в громаді пилетну лінію. Гості мали змогу побачити роботу цього нового підрозділу комунального підприємства громади.

Про Клеванську громаду розповідала секретар селищної ради Галина Лекай. У громаді розробили концепцію розвитку туризму, яку для гостей презентував начальник відділу фінанасів, економіки та інвестицій Іван Левицький. Тому і зрозумілим було відвідини знаменитого "Тунелю кохання", який облаштований за рахунок проекту, кошти на реалізацію якого надав Державний фонд регіонального розвитку. До слова громада багата на туристичні атракції.

Заступник голови Тараканівської ОТГ Андрій Глівка свою презентацію розвитку громади перевів у дискусію. І гості, і господарі спільно обговорювали перші кроки, які зробила громада, пропонували свої рецепти для її розвитку. Адже це одна із наймолодших ОТГ Рівненщина, створена у 2017 році. Проблема громади - збільшення площі і чисельності мешканців та Тараканівський форт, який міг би стати туристичною родзинкою та до нього ні громада, ні область поки юридично не мають жодного відношення. Гості побували на території форту, висловили свої міркування щодо використання громадою такого унікального туристичного об’єкту.

Захід проведено за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування

Читайте також