Президент Білорусі Олександр Лукашенко зібрав нараду силовиків, щоб оговорити оборону країни

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зібрав 1 грудня силовий блок на нараду, на якій обговорюють, чи потрібні додаткові заходи щодо захисту та оборони РБ.

Про це повідомляє видання Українська правда із посиланням на підконтрольний Лукашенку Telegram-канал "Пул первого" і білоруське держвидання "Белта"   

"Усі силові відомства відзначають зростання кількості провокацій поблизу державного кордону. Україна під будь-яким приводом, найімовірніше, намагається втягнути війська держав-членів НАТО в конфлікт. Усе це підтверджується нещодавнім падінням ракети на територію Польщі".

Лукашенко також додав, що з боку білоруської опозиції нібито дедалі частіше лунають "заклики до захоплення влади силовим шляхом і вчинення терористичних актів на території Білорусі".

Він також повторив завчену мантру, що "західні держави продовжують нарощувати військовий потенціал своїх збройних сил" біля кордонів РБ.

Лукашенко додав, що поки що йому нібито "вдається стримувати ймовірного супротивника від застосування військової сили проти Білорусі", але водночас потрібно "постійно відстежувати, бачити і не пропустити ознаки, які вкажуть на безпосередню підготовку до агресії проти Білорусі".

Читайте також