Приїхали комісія та ювенали: що відомо про скандал з фізруком у «Гармонії» в Рівному

Ілюстративне фото

У мережі розгорівся скандал через аудіо, записане у роздягальні рівненської гімназії "Гармонія". Зокрема, на записі чути, як чоловік (автори повідомляють, що це вчитель фізкультури) різко розмовляє з учнями. У коментарях під дописом з'явилося чимало звинувачень щодо поведінки даного педагога. Зокрема, що він, нібито, чіпляється до школярок, торкається їх та заходить до роздягальні без дозволу.

До закладу освіти сьогодні вирушив начальник управління освіти Рівного Андрій Мазур із перевіркою.

Що попередньо вдалося дізнатися у гімназії, Андрій Мазур розповів у коментарі журналістам "Рівне Медіа":

"Я сьогодні був у гімназії разом із спеціальною комісією, яку створив для службового розслідування даної ситуації. Поспілкувався із вчителем, про якого писали власне у соцмережах, із адміністрацією та іншими педагогами, із учнями.

Щодо запису, який оприлюднили у телеграм-каналах. Інцидент стався вчора близько другого уроку. Даний вчитель працював на заміні замість іншого педагога. Я не називатиму імена. Учні, так би мовити, саботували проведення уроку, адже не хотіли займатися на вулиці, а хотіли в залі. Зауважу, що не учні таке вирішують. Вчитель зайшов до роздягальні, щоб спонукати школярів йти на урок. Дещо різко висловився, як чути на відео. Також він запросив класного керівника, щоб не було зірвано урок - там на записі чути жіночий голос. Зрештою, урок було проведено. Це щодо запису.

Щодо звинувачень, які прозвучали у мережі про даного вчителя фізкультури, то до адміністрації школи жодних заяв та звернень з цього приводу не було за весь час його роботи. Він працює з 2019 року.

Наразі з учнями працють представники ювенальної превенції. Також будуть залучені психологи. Це попередні висновки, однак у школі перевірка триватиме".

У пресслужбі поліції Рівненщини повідомили, що заяв щодо даного інциденту вони не отримували. Втім, під час моніторингу соцмереж зафіксували даний факт та наразі проводять перевірку.

Нагадаємо, нещодавно у Рівному звільнився вчитель фізичної культури через скарги батьків учнів на побиття.

 

Читайте також