Прихована загроза: чому рівнянам треба боятися Фейсбука

Плата за неуважність

Прості і барвисті тести в "Фейсбук" набувають все більшої популярності серед користувачів. Так само щодня низка рівнян попадає на цю вудочку. Принаймні, у моїй ФБ-стрічці друзі постійно поширюють результати подібних тестів. Дехто їх проходить задля цікавості, для інших же це - хороша можливість відволіктися на 5 хвилин від роботи, власних проблем і розважитися, обговорюючи свій результат з друзями. Та мало хто здогадується, що така буцімто безневинна забава може насправді виявитися небезпечною.

Хакери навчилися у законний спосіб використовувати Facebook, щоб обманювати людей і отримувати від них важливу особисту інформацію. Зокрема, вони просять через подібні тести надати їм доступ до усіх ваших даних на Facebook - починаючи від загальної інформації про вас, закінчуючи списком ваших друзів, контактними даними та фото. З першого погляду, це здається нешкідливим, адже як тесту правильно скласти результат, не маючи жодної інформації про вас. Втім, ви ніколи не знаєте, хто і як буде використовувати ваші особисті дані в подальшому.

Відтак, сотні мільйонів користувачів Facebook щодня власноруч надають приватну інформацію про себе розробникам цих безглуздих тестів. Люди активно беруть участь в них і поширюють один одному задля забави.

Читайте також