Прикордонник зі Зміїного, який вказав напрям руху російському кораблю, повернувся додому

Автор вже легендарної фрази на адресу російського корабля, прикордонник із острова Зміїний Роман Грибов повернувся додому з російського полону. Нині він перебуває на рідній Черкащині. 

Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

«Мав за честь вітати на Батьківщині нашого без перебільшення легендарного прикордонника. Роман брав участь в обороні острова Зміїний. Творець того самого гасла війни з російськими окупантами. Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність. Від усієї громади вручив Романові відзнаку За заслуги перед Черкащиною», – зазначив Табурець.

Вдома прикордонника нагородили відзнакою «За заслуги перед Черкащиною». Сам Грибов звернувся до українців зі словами подяки за надзвичайно потужну підтримку.

Нагадаємо, під час служби прикордонником 24 лютого перебував на острова Зміїний під час атаки російських військ Роман став автором легендарної фрази: «Русский военный корабль, иди на х@й», яку проголосив у відповідь на вимогу росіян скласти зброю та здатися.

Після того, як російські війська атакували острів Зміїний, з’явилося повідомлення про загибель наших прикордонників. Однак згодом стало відомо, що частина з них опинилися в полоні окупантів.

Повернути захисників додому вдалося під час обміну полоненими 24 березня. Цю інформацію згодом підтвердив і президент України Володимир Зеленський.

Читайте також