Примножити врожай перцю та продовжити плодоношення допоможе формування куща у серпні

Примножити врожай і продовжити плодоношення перцю допоможе правильне формування куща. Бажано кожні 3-5 днів видаляти на рослинах:

  • зайві зав'язі;
  • пасинки (непотрібні пагони у пазухах листочків), що ростуть всередину куща;
  • квіткові бруньки між бічними пагонами;
  • безплідні пагони;
  • хворе, старе й пошкоджене листя;
  • бічні пагони, квітки і зав'язі, які нижчі за розгалуження головного стебла.

Проводити видалення краще вранці у суху сонячну погоду, щоб кущ швидше відновився. Після процедури поживні речовини у рослині перерозподіляться і будуть спрямовані на формування міцної зав'язі та плодів. Також це гарна профілактика появи шкідників і хвороб.

У другій половині серпня припиняйте обривати листя під кистями, що завершили плодоношення, а верхівки пагонів прищипніть, щоб спрямувати сили рослини на дозрівання плодів.

Якщо кущ добре квітнув, але зав'язей дуже мало, можливо, він занадто загущений і йому не вистачає світла, тому варто його трохи прорідити. Але пам'ятайте, за одну процедуру видаляти можна не більше 1-2 листочків, інакше у рослині порушиться водний баланс, і плоди, що формуються, розтріскаються.

Під вагою плодів кущі перцю часто прогинаються і можуть зламатися, плодоношення загальмується. Тому перевірте, чи надійно рослини прив'язані до опор. Незважаючи на те, що стебла перцю здерев'янілі, вони досить крихкі, і навіть невелике навантаження може призвести до обламування пагона. І, звичайно, у жодному разі не можна наступати на листя або стебла перцю, якщо хочете, щоб він довше плодоносив.