Прийшов на обстеження: у Рівненській обласній лікарні помер чоловік

У Рівненській обласній лікарні помер 47-річний чоловік. 

Про це повідомили у пресслужбі поліції області. 

Як зазначається, з відповідною заявою до поліції 25 червня звернулась дружина померлого — 46-річна жителька села Башарівка.

Попередньо відомо, що 19 червня чоловік прийшов до обласної лікарні на обстеження. Зі слів жінки, лікарі неналежно надали допомогу її 47-річному чоловіку, внаслідок чого він 24 червня помер.

Слідчі Рівненського РУП за цим фактом розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником). У рамках провадження вирішується питання щодо вилучення медичної документації.

Тим часом, як розповіла в Інстаграм донька померлого Віта Музика, її тато прийшов на обстеження за направленням ВЛК. 

- 21 червня о 9:40 тато пішов в операційну. В ході втручання о 10:20 відбулась зупинка дихання, тато одразу упав у кому.

Одразу зробити КТ і внаслідок цього виявили ішемічний інсульт двох півкуль та набряк мозку. Лікар, який не має права проводити ендоваскулярні втручання, не зробивши ніяких перевірок на протипоказання та не провівши реакції на алергію на препарат, ввів в судини мозку два рази рідину. Перед процедурою не дав документи для ознайомлення пацієнту і тато нічого не підписував, не давши ні на що згоди, - пише дівчина. 

За її словами, лікар Погребняк заспокоював: "Все буде добре, це просто обстеження".

- Під час операційного втручання до мами вийшов інтерн і дав якісь документи на підпис, мама була в шоковому стані, не розуміючи ситуації, інтерн не дав читати, не пояснивши нічого, а одразу сказав підписати бо це питання життя і смерті, - додає дівчина. 

Вона стверджує, що лікар, який проводив операцію, протягом всього часу не відповідав на дзвінки родичів та не був присутній біля пацієнта. 

- Ми наполягали на консиліумі лікарів, вони зібрали лиш на третій день, лікарі, які були присутні на процедурі, не прийшли, відповідно інші лікарі не могли зрозуміти повної картини, що відбулось, а той лікар, який безпосередньо проводив, не брав телефон ні від нас, ні від керівництва, вечері 23.06 він підняв телефон із чужого номеру і був в алкогольному стані.

24.06 прийшов на 10:00 при спілкуванні із керівництвом не зміг нічого пояснити, чому не надавав документи пацієнту на ознайомлення і чому дав дружині вже після зупинки дихання документи на підпис, - додає Віта Музика. 

- Нам протягом трьох днів казали, що стан стабільно важкий, серце, тиск тримав сам, що є тільки набряк мозку і потрібно зменшити, щоб відновилось дихання.

Але на третій день нам черговий лікар сказав, що його одразу підключили до всіх препаратів для підтримки органів, ще 21.06. Нам просто брехали, щоб зняти із себе вину, - додає донька померлого. 

Читайте також