Про пріоритети бізнесу: у Рівному відбувся форум для підприємців

У Рівненській ОДА відбувся Форум «Створення сприятливих умов для розвитку бізнесу через податкові та інституційні механізми».

Участь у заході взяли представники бізнесу та влади.  

Відкриваючи Форум, голова Рівненської ОДА наголосив, що Президент України налаштований на відкритий діалог та конструктивну співпрацю із представниками соціально відповідального бізнесу.  

«Повне розуміння, двосторонній діалог та співпраця. Такий курс обрало керівництво держави. І це не слова, а ціла філософія. Тому для соціально відповідальних підприємців наші двері завжди відкриті», - звернувся до учасників форуму голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Серед першочергових завдань, голова ОДА назвав подолання проблеми нелегальних АЗС. Адже через їхню незаконну діяльність область втрачає 200 мільйонів гривень надходжень до бюджетів. А це співрозмірно допомозі від Державного фонду регіонального розвитку.

Його підтримав президент Асоціації платників податків України  Григол Катамадзе, який відзначив, що через таку «тіньову» діяльність бізнесу держава і змушена звертатися за фінансовою допомогою до міжнародних організацій.

«Сірий бізнес, контрабанда, офшорні схеми, конвертаційний центр. Усе це призводить до великих фінансових втрат країни.  Це треба змінювати. Зміни повинні бути орієнтовані, в першу чергу, на малий та середній бізнес. Зараз його доля у валовому внутрішньому продукті складає від 10-15%. У сусідніх кранах – це 50%. Коли ми дотягнемося до цього рівня, то тоді наша країна буде заможною та успішною», - роз’яснив Григол Катамадзе.

Він презентував підприємцям Рівненщини ТОП-10 пріоритетів бізнесу на 2019 рік. Їх розробила Національна бізнес-спільнота для економічного зростання країни. Усі ці пропозиції представили на розгляд парламентарям.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також