Протидія негоді: яка ситуація на Рівненщині (ФОТО)

При ускладненні погодних умов кожна людина повинна розуміти, що її відповідальність, знання й уміння уникати небезпечних ситуацій, запобігати нещасним випадкам збережуть власне здоров’я і навіть життя!

На державних дорогах працює 77 машин та механізмів. Задіяно понад 120 осіб. На місцевих - 79 одиниць техніки та 250 працівників. Про це повідомляє голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. 

 У ДСНС на цілодобовому чергуванні понад 200 рятувальників та біля 70 машин.

"Зважаючи на сильний мороз (до -15) в додачу із сильним вітром – працювати техніці було вкрай складно. Наразі усі державні дороги розчищені, проїзд забезпечено. На автошляхах державного значення висипано понад півтори тисячі тонн протиожеледних матеріалів. Проблемніше на комунальних дорогах. В окремих населених пунктах до чистки доріг залучають техніку місцевих аграріїв. Наразі снігопад не припиняється, опади посилюються, утворюються перемети. Заметіль перейшла на Північ області, засипає Полісся. Всі служби та підрядники працюють на 110%", - йдеться у повідомленні голови ОДА. 

Через перемети деякі громади прийняли рішення не випускати шкільні автобуси. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У деяких селах Рівненщини через негоду призупинили навчання у школах.

Від снігопаду та поривів вітру найбільше постраждав Рівненський район, де без електропостачання залишилося 10 населених пунктів. Бригади енергетиків вже працюють над відновленням електромереж.

За інформацією синоптиків, циклон рухається з південного заходу на північ Рівненщини. Опади продовжуватимуться протягом доби! Посилення вітру 15-20 м/с. На дорогах утворюватимуться замети у зв'язку з поривами вітру. Ближче до обіду очікуємо ускладнення погодних умов до помаранчевого (другого) рівня небезпечності

Читайте також