Путін приймає ванни з екстракту рогів оленів та возить за собою команду лікарів - ЗМІ

Президент Росії Володимир Путін дбає про своє здоров'я. Сам він цікавиться нетрадиційною медициною, зокрема приймає ванни з екстракту рогів оленів. Також його супроводжує десяток лікарів. 

Про це йдеться у розслідуванні видання "Проект". 

Журналісти дослідили контракти за 2016-17 роки та дійшли висновку, що Путіна супроводжують п'ятеро лікарів. Зазначається, що у 2016 році Путін не з'являвся на публіці протягом п'яти днів. 

У цей період до до сочинського санаторію "Русь" заселилося одразу 12 медиків.

За даними "Проекту", до 2019 року Путіна вже супроводжували у середньому дев'ятеро лікарів. Найчастіше з російським президентом їздить онколог Євген Селіванов.

Його називають лікарем, який може першим виявити онкологічні проблеми зі щитоподібною залозою.

Розслідувачі повідомили про інтерес Путіна до екстракту пантів. Зокрема це м'які незакостенілі роги маралів. Екстракт пантів, яким приписують лікувальні властивості, добувається дуже жорстоким способом. Навесні, коли у алтайських маралів починають рости панти, їх зв'язують, затискають у спеціальному верстаті, підіймають та зрізають живі, налиті кров'ю роги. Часто це роблять звичайною ножівкою. 

Припускається, що про такий метод Путіну розповів міністр оборони Шойгу, який в середині нульових верше привіз диктатора на Алтай. Нібито це покращує роботу серцево-судинної системи та омолоджує шкіру. Хоча науково не підтверджено. 

Читайте також