П`яний далекобійник на DAFі перекинувся у кювет

Трапилося це ввечері 25 листопада на відрізку дороги між Луцьким перехрестям та селом Івання. Із поліцейських протоколів відомо, що близько 20:30 год 42-річний дубенчанин прямував вантажівкою "DAF" до Польщі. У причепі було майже 18 т деревного вугілля.

Від`їхавши від Дубна на кілька кілометрів, вантажівка опинилась у протилежному по ходу руху кюветі. Вона впала на лівий бік; водієві вдалося вибратись із кабіни лише за допомогою рятувальників. Їх, поліцію та медиків на місце аварії викликала очевидиця.

Лікарі діагностували у чоловіка кілька забоїв, проте він від госпіталізації відмовився. Разом з тим, його освідували на стан сп`яніння - прилад показав на табло 2,18 проміле алкоголю у крові далекобійника (при допустимій нормі- 0,2 проміле).

Наряд поліції понад добу забезпечував охорону автомобіля та вантажу на місці ДТП, доки вирішувалось питання про їх евакуацію.

Відносно далекобійника поліцейські склали адміністративні протоколи за скоєння ДТП (ст. 124 КУпАП) та за керування транспортом у стані алкогольного сп`яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП). Рішення за обома справами прийме суд. 

Читайте також