П`яний викрав бус та протаранив 4 автомобілі: у центрі Рівного трапилось резонансне ДТП

Вчора, у суботу, 14 грудня, близько 18:40 год. у центрі Рівного на перехресті проспекту Миру та вулиці Шевченка трапилась масштабна ДТП, у якій постраждало 5 автомобілів.

Відомо, що там мікроавтобус «Citroen Jumper» грубо порушив правила дорожнього руху і перетинав проспект Миру з вулиці Шевченка на червоний сигнал світлофору, де на швидкості протаранив інший мікроавтобус «Peugeot Expert», за кермом якого перебував 18-річний рівнянин, який їхав на зелене світло проспектом. Після зіткнення водій-винуватець ДТП не зупинився, а поїхав далі, намагаючись втекти, але, проїхавши перехрестя, скоїв ще одну ДТП, протаранивши ще 4 автомобілі, які були там припарковані. Горе-водія затримали перехожі та викликали на місце поліцію.

Момент зіткнення відзняли вуличні камери спостереження:

Як з'ясували поліцейські, які працювали на місці події, винуватецем ДТП був 43-річний рівнянин, який перед ДТП викрав бус "Сітроен", який належить 53-річному рівнянину, з автостоянки. До слова, викрадач знав власника автівки, адже напередодні хотів влаштуватися до власника автівки на роботу. Тоді ж він і дізнався, що бус не замикається і заводився за допомогою підручних засобів.

На щастя, внаслідок ДТП ніхто не постраждав. 

До слова, за словами речниці патрульної поліції в Рівненській області Оксани Юрченко, горе-водій "надув" на "Драгері" 3,52 проміле. Через сп'яніння він навіть не зміг пояснити поліцейським, навіщо викрав мікроавтобус.

Крім цього, встановили, що викрадач авто і винуватець ДТП раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки, грабежу та незаконного поводження зі зброєю, за що перебував у місцях позбавлення волі.

Зловмисника поліцейські затримали. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Йому повідомили про підозру у вчиненні незаконного заволодіння транспортним засобом за част. 1 ст. 289 ККУ. Слідчі також готуватимуть клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Максимальне покарання, яке загрожує 43-річному підозрюваному за вчинений злочин – позбавлення волі від 3 до 5 років.

Читайте також