П`ятеро чоловіків хотіли виїхати "зайцями" з України в Словаччину

Сьогодні вночі прикордонники Чопського загону завадили спробі незаконного перетину кордону п'ятьма громадянами України, які мали намір поза контролем дістатися Словаччини. Усі п'ятеро – чоловіки призовного віку, які всупереч рішенню Уряду спробували виїхати за межі країни, аби уникнути мобілізації. Про це повідомили у  Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Ухилянтів знайшли під час перевірки рейсового автобуса, який прямував на вибуття з України через пункт пропуску «Ужгород". Прикордонний наряд помітив, що у транспортному засобі перебуває на 5 осіб більше, ніж було зазначено. З'ясувалося, що чоловіки незаконним шляхом потрапили в автобус. Найімовірніше, сприяли їм у цьому водії транспортного засобу.

Під час огляду у чоловіків виявили кошти в іноземній валюті, які ухилянти, вірогідно, мали заплатити після переправлення через кордон.

На місце події викликали співробітників Національної поліції. На адресу ГУ НП у Закарпатській області прикордонниками направлено повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень за ст.336 ККУ «Ухилення від призову за мобілізацією» відносно затриманих та ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через ДКУ» відносно водіїв.

Читайте також