Рідним дев`ятьох загиблих Героїв з Дубенщини вручили ордени та медалі

Дев’ятьох полеглих військовослужбовців із Дубенщини відзначено високими державними нагородами.

Володимир Лясковець, Олександр Пісоцький, Віктор Гордійчук, Максим Фещук, Богдан Дудай, Андрій Шестаков, Михайло Шеремета, Андрій Кравець та Євген Теслюк – воїни Небесного Легіону, які загинули в боротьбі за волю й незалежність України. За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест», орденом «За мужність» ІІІ ступеня та Медаллю «За військову службу в Україні» відзначено дев’ятьох Героїв-Земляків посмертно.

Володимир Лясковець – житель села Квітневе Варковицької тергромади. Неодноразово їздив в зону операцій об’єднаних сил в Донецьку та Луганську області. На службі виконував обов’язки командира гранатометного відділення. Свій останній бій воїн прийняв на Донецькому напрямку, до останнього залишаючись вірним своїй присязі. Йому назавжди 25.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримав батько Ігор Миколайович.

Житель села Бортниця Олександр Пісоцький проходив службу в 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. До військової служби працював на Дубенському заводі гумово-технічних виробів та молокозаводі. Працьовитий, добросовісний, порядний, дбайливий господар та доброзичливий сусід – так про Олександра відгукуються колеги та односельчани. Воїн загину у боях на Куп’янському напрямку. Йому назавжди 43.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили дружині Наталії Михайлівні.

Мирогощанець Віктор Гордійчук був мобілізований до лав Збройних сил України 28 лютого 2023 року. На службі виконував обов’язки старшого сержанта. Хоробрий, відважний, сильний, завжди готовий прийти на допомогу – саме так говорять про Віктора його побратими та друзі. Свій останній бій воїн прийняв на Бахмутському напрямку. Йому назавжди 52.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримала цивільна дружина Тетяна Олександрівна.

Дубенчанин Євген Теслюк у перші дні повномасштабного вторгнення пішов захищати Україну добровольцем. На службі виконував обов’язки солдата, брав участь у боях за Харківщину. Воїн помер від уламкових поранень, отриманих в районі населеного пункту Протопопівка, недоживши кілька днів до свого 34-го дня народження....

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримали мама Лариса Омелянівна, дружина Тетяна та донечка Вікторія.

Житель села Смордва Бокіймівської тергромади Андрій Шестаков був призваний на військову службу за контрактом в квітні 2020 року. Виконував обов’язки солдата номер обслуги гармати артилерійського взводу 44-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола. Добрий, щирий та працьовитий – саме так відгукуються друзі та односельчани про Андрія. Свій останній бій воїн прийняв на Запорізькому напрямку, до останнього залишаючись вірним своїй присязі. Йому назавжди 51.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня вручили племінниці Алісі Ярославівні.

Андрій Кравець був жителем села Бокійма. На службі виконував обов’язки гранатометника аеромобільної роти. 30-річний воїн загинув 31 березня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу Мар’їнки на Донеччині. У воїна залишились дружина та двоє маленьких двоє діток.

Медаль «За військову службу Україні» отримала дружина Ірина Юріївна, мама Оксана Володимирівна і тато Володимир Іванович.

Богдан Дудай був жителем села Товпижин Демидівської тергромади. Богдан захищав Україну із 2016 по 2019 роки. Із початком повномасштабного вторгнення повернувся до України, аби захищати рідну землю. Виконував обов’язки старшого солдата, сапера інженерно-саперної роти. Він ніколи не кидав своїх в біді, під час артобстрілу кинувся рятувати побратима. Свій останній бій воїн прийняв на Куп’янському напрямку. Йому назавжди 25.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримала мама Ольга Андріївна, брат Вадим та кохана дівчина Діана.

Мешканець Вовковий Михайло Шеремета на службі виконував обов’язки старшого сержанта, розвідника. Добрий, товариський, мужній та хоробрий, завжди готовий прийти на допомогу – так відгукуються про Михайла побратими. Свій останній бій воїн прийняв на Запорізькому напрямку. Йому назавжди 52.

Почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест» отримала дружина Світлана Петрівна, сини Анатолій та Андрій.

Житель села Привітне Млинівської тергромади Максим Фещук на службі виконував обов’язки солдата, механіка-водія танкового взводу. До війни Максим навчався професії тракториста-машиніста у Клеванському професійному ліцеї, де згодом і працював. Добрий, щирий, товариський та завжди готовий прийти на допомогу – так говорять про Максима односельчани та колеги. Свій останній бій воїн прийняв на Куп’янському напрямку, до останнього залишаючись вірним своїй присязі. Йому назавжди 23.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили мамі Наталії Олександрівні.

Читайте також