Рівне має чіткий план дій на випадок відключень електроенергії

Ворог регулярно наносить руйнівні удари по об’єктах критичної інфраструктури України. Чи не найбільше страждає саме енергетична сфера. Саме тому, в областях України вже вимушені запроваджувати певні обмеження з використання електроенергії. Певні графіки планових відключень застосовуються і на Рівненщині. Аби бути готовим на випадок вимушених тривалих відключень електроенергії у Рівненській громаді, сьогодні, 21 травня, секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зібрав засідання координаційного штабу з цього приводу.

«На щастя, нам вдалося більш спокійно пройти цю зиму, без відключень електроенергії та аварійних ситуацій. Але ми були готові до будь яких ситуацій – закуплені генератори, когенераційні установки, які могли б забезпечити у випадку виникнення надзвичайної ситуації містян теплом та водою, гарантувати подачу газу, а також зробити можливим роботи медичних установ та освітніх закладів. На щастя, поки такі засоби не знадобилися, але це не означає, що ми повинні розслабитися. Тож вже зараз проводимо усі необхідні ремонтні роботи, налагодження, перевіряємо запаси палива, аби у випадку виникнення таких ситуацій, що електромережа не зможе повноцінно функціонувати - мешканці мінімально відчували незручності», - наголосив Віктор Шакирзян.

Зокрема, під час засідання заслухали представників усіх підприємств критичної інфраструктури громади, які доповіли про забезпечення установ альтернативними джерелами енергії. Також проговорили можливі шляхи покращення ситуації та удосконалення існуючої бази.

«Сьогодні Рівне не відчуває критичної нестачі потужностей в електромережі, але ситуація в країні та дії ворога змушують розглядати усі можливі варіанти. Дія на випередження дозволить забезпечити роботу всіх установ критичної інфраструктури, комунальних підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста, медичних закладів. Віримо в наші Збройні сили, допомагаємо їм та готуємося на випадок найкритичніших ситуацій», - відзначив очільник Рівненської громади.

Читайте також