Рівненщина: до зведеного бюджету сплачено 194 мільйона гривень податку на прибуток

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, за січень-квітень 2020 року підприємства Рівненщини перерахували до зведеного бюджету 194,4 мільйона гривень податку на прибуток. Зокрема, до державного бюджету надійшло 174,3 млн. грн. податку на прибуток, а місцеві бюджети отримали 20,1 млн. гривень. За словами в.о.начальника податкової служби області Віталія Чуя, надходження цього платежу перевищили минулорічні (за аналогічний період) на 25 мільйонів.

Найбільші надходження податку на прибуток до державного бюджету сплатили суб'єкти господарювання, які обліковуються в Управлінні у місті Рівному ГУ ДПС – 67 млн. гривень.

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено ст. 137 Податкового кодексу України. Платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого податковим кодексом для подання податкової декларації.

Зауважимо, що 20 травня 2020 року – останній день сплати  податку на прибуток підприємств за I квартал платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу.

Читайте також