Рівненщина на порозі «помаранчевої» зони: де ускладнюється ситуація

У Рівненській області очікують складнішу ситуацію із захворюванням на коронавірус, аніж у весняний максимум. Про це 7 жовтня заявив головний санітарний лікар області Роман Сафонов і додав, що значно зросла смертність. Про це інформує Суспільне. В профільному меддепартаменті просять МОЗ дозволу відкрити інші лікарні для прийому хворих.

У перший тиждень жовтня від ускладнень COVID-19 померли 48 жителів області. Це рівно стільки ж, скільки за увесь вересень. Найвищий відсоток смертності серед людей 65+.

"Простежується значне зростання кількості летальних випадків. При цьому, відсутні смерті серед вакцинованих осіб", – заявив головний санлікар області Роман Сафонов.

Динаміка госпіталізації в області перевищена і, за даними заступниці директора департаменту охорони здоров’я Олени Гандзюк, становить 56%.

"Нині зайнято вже 52,9% ліжок хворими на коронавірус, тому область звернулася до Міністерства охорони здоров'я щодо включення до переліку "ковідних" лікарень у Гощі та Рокитному", – повідомила Олена Гандзюк.

За минулі три доби на Рівненщині фіксували по пів тисячі нових випадків коронавірусу. Захворюваність зросла у більшості громад, найбільше – у Березнівській, Сарненській та Рокитнівській.

За підсумками наради, яку провели в ОДА за участі спеціалістів, голова облдержадміністрації Віталій Коваль доручив керівникам чотирьох районів підготуватися до впровадження посилених карантинних заходів на територіях, де є динаміка захворювання понад 50%.

Читайте також