Рівненщина однією з перших в Україні зможе виявляти коронавірус

Сьогодні ввечері у Рівненську область надійдуть тест-системи для швидкого виявлення коронавірусу. Наша область є одним з восьми регіонів України, де вперше з’явиться можливість оперативно діагностувати захворювання. Про це заявив начальник Рівненського обласного лабораторного центру Роман Сафонов під час брифінгу в Рівненській облдержадміністрації.

Крім цього, дещо згодом Міністерство охорони здоров’я України надішле в Рівненську область швидкі тести, які дозволять проводити дослідження у ліжках хворих пацієнтів.

Під час брифінгу зауважили, що Рівненщина у повній мірі забезпечена усіма необхідними засобами для запобігання поширення вірусу. Зокрема, в аптечних закладах обласного центру є більше 3700 штук масок, наявні також респіратори. Усі інфекційні відділення медичних закладів переведені в посилений режим готовності на випадок можливого загострення ситуації.

Керівник Обласного центру громадського здоров’я Олена Гандзюк додала, що в достатній кількості серед населення розповсюджуються друковані матеріали з рекомендаціями від ВООЗ щодо дотримання заходів гігієни. Зокрема, в першу чергу листівки-застереження розповсюдили по ринкам, закладам торгівлі та поштовим відділенням.

Читайте також