Рівненщина залучила 135 мільйонів доларів іноземних інвестицій

фото ілюстративне

Станом на 01 липня 2018 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області, склав 135 млн. дол. США, що на 0,6 відс. або на 0,8 млн. дол. США більше порівняно з 01 січням 2018 року (по Україні – спад на 0,1 відс.). Про це йдеться у звіті про виконання Програми розвитку інвестиційної діяльності в Рівненській області на 2016-2018 роки.

До основних країн-інвесторів входять: Італія – 30,6 млн. дол. США, Німеччина – 23,6 млн. дол. США, Кіпр – 22,1 млн. дол. США, Віргінські острови (Британія) – 9,1 млн. дол. США.Значними є обсяги інвестицій з Великобританії, Нідерландів, Польщі, Швейцарії та ряду інших країн Європейського Союзу.

Найбільш інвестиційно привабливими для нерезидентів є підприємства промисловості, в які вкладено 63,0 млн. дол. США іноземних інвестицій, з них 49,8 млн. дол. США – у переробну промисловість. Значні обсяги інвестицій внесено інвесторами у галузь будівництва –31,9 млн. дол. США, транспорту – 27,1 млн. дол. США, оптової та роздрібної торгівлі –6,5 млн. дол. США.

Введено в дію підприємство ТОВ «Українські лісопильні» (Швеція). Обсяг інвестицій становить 25 млн. євро. На підприємстві створено 150 нових робочих місць, а також розпочато реалізацію проекту «Реконструкція лісопильно-деревообробного виробництва по виготовленню пиломатеріалів в обсязі 300 тис. куб. м у рік».

Планується будівництво нового лісопильного підприємства у Сарненському районі (друга черга проекту). Реалізація українсько-шведського інвестиційного проекту передбачає створення близько 100 нових робочих місць.

На ТзОВ «Морган Феніче» (Люксембург) – експортоорієнтованому підприємстві з виробництва м’яких меблів впроваджується проект із розширення меблевої фабрики, зокрема введено в експлуатацію новозбудоване приміщення заготівельно-складального цеху площею 19 тис. кв. метрів. Вартість будівництва - 94 млн. грн. Передбачається створення близько 900 нових робочих місць.

На ТзОВ «ОДЕК» Україна (Нідерланди) реалізовано інвестиційний проект з розширення виробництва фанери з використанням вільних приміщень цеху ДВП вартістю 7 млн. євро. Реалізація даного проекту дозволить вийти на потужність 105 тис. куб. м.  фанери у рік.

Підприємством ПрАТ «Консюмерс-Скло-Зоря» (Франція) проведено капітальний ремонт печі № 2 та виробничих ліній другого цеху загальною вартістю 12 млн. Євро. Нове обладнання дає можливість виробляти продукцію, яка відповідає вимогам експортного клієнта.

На ТОВ «Свиспан Лімітед» (Швейцарія) реалізується інвестиційний проект «Модернізація підприємства ТОВ «Свиспан Лімітед», обсягом інвестицій 25 млн. євро. Впроваджено  перший етап проекту з модернізації виробництва шляхом заміни частини морально застарілих сушарок та лінії пресування на нове екологічно-ефективне обладнання. Термін реалізації проекту – 2017 - 2020 роки.

Читайте також