Рівненська обласна рада просить звільнити з російського полону земляка Миколу Карпюка

Сьогодні депутати Рівненської обласної ради затвердили звернення до Президента України, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ України щодо звільнення громадянина України Миколи Карпюка з російського полону та щодо присвоєння йому звання Герой України. У зверненні зазначають,  що вже 4 роки він – політичний бранець Росії, адже сфабриковану спецслужбами Російської Федерації справу на рівні нашої держави визнано фарсом. 

Микола Карпюк – людина, яка зробила вагомий внесок у розвиток українського національного руху, демократії та боротьби за правду. Він був головою Рівненського осередку Української Національної Асамблеї. Микола Карпюк відіграв значну роль у керівництві УНА-УНСО, був заступником голови політичної партії Українська Національна Асамблея Юрія Шухевича, яка згодом стала одним з ініціаторів створення руху «Правий сектор» та однойменної партії. Микола Карпюк відстоював інтереси народу, приймав активну участь у Революції Гідності та все свідоме життя словом і ділом боровся за суверенну незалежну Україну. 

У зверненні зазначено наступне:

Від земляків Миколи Карпюка про нього можна почути лише схвальні відгуки, адже він допоміг не одній людині у благих справах. Це людина честі та совісті, яку шляхом обману затримали спецслужби Російської Федерації, незаконно звинуватили у надуманому злочині та засудили до 22,5 років колонії суворого режиму.

Звертаємося до вас з проханням вжити усіх можливих заходів для звільнення політичного бранця Російської Федерації Миколу Карпюка, який вже чотири роки перебуває у неволі, і повернути його на батьківщину, де чекають його родина та друзі. Ми віримо, що Микола Карпюк ще може зробити не одну добру справу для українського народу та нашої держави.

Читайте також