Рівненська обласна рада закликає керівництво держави припинити дипломатичні стосунки з Росією

Від імені депутатів Рівненської обласної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем'єр-міністра України буде відправлено звернення щодо розірвання дипломатичних стосунків з Росією.

У тексті звернення йдеться наступне:

Починаючи з 2014 року Російська Федерація здійснює військову агресію по відношенню до України, демонстративно нехтує територіальною цілісністю нашої держави, постачає незаконним збройним формуванням на Донбасі техніку, підсилює їхні лави солдатами своїх регулярних військ. Тепер до цього додалося ще й проведення виборів в окупованій Автономній республіці Крим. Такими діями Російська федерація порушує міжнародні договори та принципи цивілізованого суспільства. В цій ситуації в нашої держави залишається єдиний вихід – послідовними й рішучими діями зміцнювати свою обороноздатність, складовою якої є безпека України та її громадян від можливих диверсій і терактів.

Водночас, з огляду на диверсійні дії спецслужб Росії на території України та інших держав, втручання в їхню внутрішню політику, виступаємо за введення візового режиму для громадян Російської Федерації.

Цілком очевидною річчю є те, що дипломатичні відносини існують і розвиваються лише між державами, які прагнуть мати дружні стосунки. Оскільки Російська Федерація вже неодноразово знехтувала можливостями, які їй давала світова спільнота, припинити агресію проти України, ми, депутати Рівненської обласної ради, вимагаємо від вищого керівництва держави розірвати дипломатичні стосунки з Російською Федерацією. Вважаємо недопустимими такі взаємини з країною, яка є окупантом нашої території.

 

Читайте також