Рівненська ОДА визначилася із пріоритетами культури у 2018 році (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Підсумки діяльності закладів культури і мистецтва області за минулий рік та завдання на 2018-й обговорили працівники галузі. Повідомляє сайт Рівненської ОДА.

«Минулорічні наші досягнення і успіхи є позитивними, тому дякую вам за вашу роботу. Адже всупереч тому, що культура завжди фінансується за залишковим принципом, нам вдалося багато зробити у минулому році», -  звернулася до присутніх заступниця голови облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко.

Тим часом, основними пріоритетами галузі культури Рівненщини у 2018 році є: модернізація закладів культури, підтримка мистецьких ініціатив, стимулювання книговидання, створення інформаційного ресурсу нематеріальної культурної спадщини, а також поширення інформації про галузь.

За словами Світлани Богатирчук-Кривко, також у пріоритетах на цей рік – продовження принципу децентралізації, а саме – секторальної. Якщо в інших галузях є вже чіткий розподіл повноважень центральної влади, обласних рад, адміністрацій та ОТГ, то в галузі культури поки цього не має. Рівненська ОДА ініціювала звернення до Міністерства культури щодо потреби державної субвенції з держбюджету на розвиток культури,  так як існує вона на освіту та медицину. Адже громадам треба давати підтримку на розвиток і культурної галузі, зокрема, на збереження культурної спадщини, роботу шкіл естетичного мистецтва.

Тож Світлана Богатирчук-Кривко закликала і всіх присутніх подавати свої пропозиції до Мінкульту, на що саме має бути спрямована державна субвенція.

Але, передусім, щоб претендувати на державне фінансування, потрібно навести лад у документації об’єктів культурної спадщини, адже на це ще звертається велика увага при обранні переможців грантових конкурсів, підсумувала заступниця голови ОДА.

Читайте також