Рівненські гінекологи із Драгоманова перебралися в оновлені кабінети на Медичну

Завершився ремонт у жіночій консультації № 2 міського пологового будинку. В оновлені кабінети на вулиці Медичній перебрались гінекологи, які раніше працювали в приміщенні ЦПМСД «Центральний» на вулиці Драгоманова.

Нагадаємо, у лютому цього року в Рівному ухвалили рішення про переселення міської жіночої консультації № 1 з вулиці Драгоманова до приміщення пологового будинку. Для колег звільнили та відремонтували деякі кабінети на першому поверсі.

– Це відділення відкрили для обслуговування тієї частини міста, яка ближче сюди, щоб зручно було добиратися. Коштів витрачено відносно небагато – 400 тисяч гривень, але подивіться, як усе зроблено. Робили так, щоб у жінок, які тут перебуватимуть, виникали виключно позитивні емоції,– сказав під час відкриття відремонтованого відділення міський голова Володимир Хомко.

Щоправда, з центру міста на Медичну переїхали не всі гінекологи. На старому місці залишились шестеро лікарів разом із допоміжним медичним і технічним персоналом. Вони обслуговують жінок, зареєстрованих у центральній частині міста.

У вивільнені приміщення на Драгоманова після косметичного ремонту вселяться педіатри з колишньої першої дитячої поліклініки, що на вулиці Чорновола. Нині цей медзаклад входить до структури ЦПМСД «Центральний» (колишня поліклініка № 2).

До речі, цього року планують почати капітальний ремонт пологового відділення, що на першому поверсі міського пологового будинку. Востаннє ремонт тут робили 10 років тому, зазначила головний лікар КНЗ «Пологовий будинок» РМР Світлана Муравська. Міська рада вже передбачила в бюджеті 500 тисяч гривень. Тривають проектні роботи, згодом буде організовано тендери та відібрано виконавців. Нагадаємо, торік у міському пологовому капітально відремонтували післяпологове відділення (3-ій поверх).

У цьому році виділили кошти і вже готовий проект на інше пологове відділення. Загалом  утримання цього пологового будинку обходиться місту в 57 мільйонів гривень щороку.

За словами Володимира Хомка, ці кошти мала б виділити держава, але субвенція не надійшла, тож, аби пологовий функціонував нормально, більшу частину цієї суми мусили дофінансувати з міської скарбнички.

За матеріалами газети "Сім днів"

Читайте також