Рівненські школяри мали змогу відвідати військову частину (ФОТО)

Військові частини Рівненського гарнізону люб’язно запросили до себе та провели ознайомчу екскурсію для учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів міста. Сьогодні у гості до військовослужбовців прийшли понад 500 юнаків та дівчат. Спочатку, юним гостям провели короткий екскурс в історію підрозділів, розповіли про АТО та ООС. 

Далі, всі учні мали чудову нагоду ознайомитись із побутом та умовами проходження військової служби. Гостям розповіли про умови проходження строкової служби і служби у Збройних силах України за контрактом. Старшокласникам, котрі скоро стануть призовниками, показали у яких умовах сьогодні живуть та служать строковики. Їм розповіли про військовий розпорядок дня, показали спальні приміщення, їдальню. Всіх здивувало сучасне меню солдата. Три страви на вибір – навіть у шкільній їдальні такого нема. Але сучасний набір сухого харчування військовослужбовця здивував гостей чи не найбільше.

Не залишила байдужим жодного учня демонстрація основних зразків стрілецької зброї та військової техніки. Тут кожен мав можливість потримати у руках пістолети, автомати, гранатомети, кулемети. Біля майданчика з військовою технікою кожен міг посидіти на місці водія, чи уявити себе командиром БТР. Як зізналися самі учні – ці понад дві години екскурсії промайнули швидко, адже були цікавими та пізнавальними.

Повідомляє прес-служба Оперативного Командування Захід

Читайте також