Рівненські волонтери не зупиняються допомагати медичним закладам

Від початку війни Рівненщина прийняла більше двадцяти тисяч вимушено переселених людей, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення російського агресора.

Це уродженці з різних областей України. Найбільше -. з Київщини, Донеччини, Харківщини, Луганщини. У зв’язку з цим, навантаження на медичні заклади Рівного та області стало більшим. Через що зросла потреба у більшій кількості ліків, медичних засобів та інших речей.

Головний лікар Рівненської міської дитячої лікарні Микола Надєйко розповідає, кількість пацієнтів у медзакладі збільшилась. Тож медзакладам не зайвою була би допомога волонтерів.

“Ми лікуємо пацієнтів віком від 28 днів до 18 років. Надаємо допомогу дитячому населенню міста Рівного, а також у зв’язку з проведеною реформою і жителям області, і взагалі усім дітям, які не прив’язані до постійного місця проживання. Також, в нашому закладі зараз лікуються діти-переселенці. Зокрема, допомагаємо дітям з багатодітних сімей та тим, які потрапили в складні життєві обставини для того, щоб покращити життя наших маленьких пацієнтів. Робимо усе можливе. Наразі у нас достатньо медичних засобів та ліків. Хоча, підтримка волонтерів для нас не є зайвою. Ми вдячні усім небайдужим людям, які також дбають про наших пацієнтів та сприяють їхньому якнайшвидшому одужанню”, - розповідає Микола Надєйко.

Регулярно навідує міську дитячу лікарню, як і інші лікувальні заклади Секретар Рівненської міської ради та очільник громадської організації “Рівне Разом” Віктор Шакирзян. Раніше, спільно з волонтерами забезпечив заклад потужним генератором, аби медики могли ще ефективніше рятувати життя дітей і не залежати від непередбачуваних обставин.

“Розуміємо, яке навантаження зараз лягло на плечі медиків в умовах війни. Допомагаємо усім, хто цього потребує. Зокрема, для Рівненської обласної лікарні, для навчально-реабілітаційного центру “Особлива дитина”, Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни, Рівненського військового госпіталю та низки інших закладів. З початком повномасштабного вторгнення допомагаємо військовим, цивільному населенню, яке постраждало від війни. Цього разу у Рівненську міську дитячу лікарню привезли різноманітні медичні засоби, ліки, памперси та інші засоби гігієни. Вважаємо це своїм обов’язком, адже мова йде про життя та здоров’я дітей. Щира подяка медичним працівникам, які наполегливо працюють та надають допомогу пацієнтам. Захист дітей є одним із пріоритетних напрямів діяльності, оскільки вони є майбутнім нашої нації”, - зазначає Віктор Шакирзян.

До слова, переданий напередодні генератор волонтерами ГО “Рівне Разом” повноцінно функціонує, знаходиться в належному стані та у разі відключень електроенергії забезпечує безперебійне живлення, безперебійну роботу медзакладу.

За словами Віктора Шакирзяна волонтери продовжуватимуть допомагати гуманітарними вантажами й іншим міським та обласним закладам.
 

 

Читайте також