Рівненських водіїв громадського транспорту просять дотримуватися ПДР

фото - Фейсбук

Пасажирські перевезення відносяться до перевезень підвищеної небезпеки, оскільки в дорожньо-транспортних пригодах за участі автобусів відразу травмується значна кількість людей. Саме тому патрульні приділяють посилену увагу дотриманню законодавства у сфері безпеки дорожнього руху перевізниками пасажирського транспорту, пише Патрульна поліція Рівненської області.

В період проведення комплексу цільових заходів під умовною назвою "ПЕРЕВІЗНИК" патрульні виявили масу порушень ПДР водіями маршрутних ТЗ. На підставі цього на останніх складено 474 адміністративних матеріали: 2 протоколи за керування в стані сп’яніння, 71 постанова за керування автобусами, що мають технічні несправності, 21 постанова за керування без відповідних документів, 28 постанов за керування автобусами, які не пройшли обов’язкового технічного контролю та 36 постанов за незаконне переобладнання транспорту.

Вказаним та іншим порушенням сприяє відсутність контролю з боку перевізників та посадових осіб на які покладені обов’язки організації проведення щозмінного передрейсового і післярейсового медичного огляду водіїв, проведення контролю технічного та санітарного стану автобусів. Як показує практика такі перевірки автобусів проводяться формально, а в окремих випадках не проводиться взагалі. На підставі цього 14 посадових осіб, які відповідають за проведення щозмінного передрейсового контролю технічного стану автобусів притягнуто до відповідальності.

Патрульна поліція і надалі перевірятиме маршрутні транспортні засоби та проводитиме інструктажі з перевізниками та водіями щодо неухильного дотримання ПДР та Правил перевезення пасажирів.

Читайте також